InterServer Web Hosting and VPS
InterServer Web Hosting and VPS

Up next

El Cheka: Bomba 18
neshat selmani
4 Views

El Cheka: Bomba 13 (2/2)

2 Views
neshat selmani
2
Published on 22 Jun 2019 / In News & Politics

Material siguruar nga: profili ne FB "El Chekaa" linku https://www.facebook.com/dan.d....ervishi.5/posts/4421

- Aliu pohon se kohët e fundit Bujari e kish dhon ni leje pa ma e aprovu kompletisht vetë Ahmeti, duke vijuar se e paska qortuar "gajret be xhal"

- Musai Xhaferi shprehet se fondi shëndetsisë ka "shum llokuma"

- Ali shprehet se kish fol me Ermirën (Mehmetin) "ajo tëjm osht bo, ajo osht shashtëjs për fjesht, na dul faqe'zez na dul" duke mos qënë të kënaqur me reagimin e saj.

- Musai në hall se mos mbes "Muhalla vet pa asni livadh", dhe deri të premten e ardhshme shpreson Ali Ahmeti t'i ket vendosur fatet.

- Aliu shprehet se gjithçka mirë po vetëm "ndërmarrjet e forta, s'po i qëllojn" kur bëhet puna për zaptim pozitash.
Shihet qartë se si thotë që pasi ato bëjnë "marrëveshjen qysh e bojm ne" në ndarjen e fitimit nga "rrotullimi/menaxhiimi" i parasë, nëse ato kapen në veprimtari e sipër, këto të fundit nuk marrin barrë shpëtimi,
siç edhe shprehet Alija "at qe' zojn me pel përdore" as nuk du t'nëj bile hyqq..."

- Musai shpreh se është e vështirë të zëvendësosh ato që vetëm se i kan zaptuar pozitat edhe pse nuk kanë qënë aq efektiv, "e kan bo si pun trashigimie"

- Furnizimet e spitaleve, kejt di nërrojm "ajo bij e fëjsit" ku shihet qartë se ri-bisedimet për marrveshjet do të ndodhin së shpejti.

- Musai potencon se "Nuk ka qarkullim ajo drejtoria, nvjet ma pak se 20 miljon euro ka (qarkullim).. si pak"
Edhe pse pak, ku dhe vetë pohon se "pune e vogel, nuk e ka namin te madh si ministri..." - aji qartë mbështet faktin se nuk është dhe aq e lehtë "të mëjret vesht!" - veprimtaria e shpërdorimit të detyrës/vjedhjeve/abuzimit me buxhetin.

- Musai duke numëruar pozitat shëndetsore, si spitalet rajonale Kerçova, Struga... klinikat e Shkupit dhe derivon totalin e ~100 vendeve të punës. Aliu pretendon se ka me shume... dhe korigjon se ai numer (100) është që nga starti pa konsideruar njeësitë rajonale / spitaltet.

- Musai cuditet për totalin e ri - "qonkan shum". Vijon me "duhet tu dal n'afake edhe atyne qe rrejn nder hije...n'ket ramazon" ku vërehet se si me sarkazëm do duhet të ndajn edhe pozita për njerzit e nën-tokës që merren me punë jo dhe aq të pastra (të ndershme).

- Musai pyet "Mizon ku da qojm?!" - Agjensia per Investime të jashtme. Ktu ai bie ndesh me Ahmetin pasi nuk beson se Shkupi ka kuadër që mund t'i përmbush kërkesat e ksaj agjensie.

- Aliu propozon Artonin për ta sistemu dhe udhëheq "Mizën" - por Musa Xhaferi nuk beson se do të mund ta kryej punën atje, pasi i konsideron detyrat atje janë "bajagi osht e komplikume... ajo pun osht ma e rond si një ministri" (në vete)

- Musai përmend dhe pozitat e reja si "kta dy sonte" - Policia e Pyejve, 2 pozita drejtorllëku.
Ai propozon skemën perfekte për abuzim detyre:
1. "Ja i ru" - të mbrosh pyllin dhe pemët.
2."Ja bo marrveshje me ata qi vjedhin druj, kshtu, shum"

Vijon: "kur i zojn ataa.. shumarët" - mëjren vesht... (ndërmjet veti) "Un për tëj, tëj për mu..." - vjedhje me bashkëpunim

Jep shembujs se si ka pasur dhe vazhdon të ketë shpërdorim të këtilla detyre, nëpër Tanush e shumë male "i kan skapëjt..."

- Musai, "male ka gjithkun" duke indikuar hapsirën e madhe për të ushtruar detyrën e shpërdoruar atë me vende vende që ta bëjë më të rëndë gjetjen

- Musai thot se "makedonija pati" - aty nuk e dun at njerzit si pozitë se aty ku ka borxh shumë - "200 miljon denar" - nuk ka hapësir manovrimi...

- Ali Ahmeti "A nonën vua'qift shteti..."

- Musai pyet Aliun, në kanë pozita të lira tek "revizioni shtetnor"

- Musai shihet se si për epiteti vendos emërtime fyese në vend të mbeimrave të individëve që vetë këto kan vendosur në pozita udhëheqësie, si psh "i Trash" ose "Krye-madh"

- Musai lut Ahmetin që të marr seriozisht e ti zëvendësoj nja 2 veta tek "telekomi": "Nazim Bushin" dhe "Gzim Ostrenin"
- "Belaja t'mdhonja boen, kush din ti bojn.." - ku shihet qartë se si jo vetëm që nuk dënojnë shpërdorimin e buxhetit, dhe vjedhjen, por e rekomandojnë atë si akt që do pak "zanat".

- Musa poashtu thekson se BDI-së i duhet individ që nuk lidhen "dit-për-dit" për punës (pozitës së drejtorit) duke mos u fokusuar për detyre, por më së shumti të fokusohen "per partëjn"

- Musai gjithashtu arsyeton "modelin e punës" së këtyre individëve ashtu që me ato paret që fusion "posht jastëkut" ua bën hallall, se jetës dhe kohës nuk i dihet "ç'far dit'të zeza vijn".

Po të njejtët individ, plaken, frika, mo mesin keq... arsyeton "modelin e punes" sepse nuk i dihet cfar dit te zeza vijn,
mir eshte qe te kesh posht jastëkut.

- Ali Ahmeti bisedojn me Musain për sistemimin e "Safet Iseni" dhe "SHISHI"

- Musai sygjeron që është mirë që ky dhe Ahmeti të vën në vend interesat e tyre sa më parë dhe qartë "ka ni qosh, ka ni koc" ashtu që lidhen për shumë individësh në mënyr që këto ato pak fitime afatgjate grumbullohen

Show more
InterServer Web Hosting and VPS
0 Comments sort Sort By

Up next

El Cheka: Bomba 18
neshat selmani
4 Views